loader image

#Архітектура 25.03.2019

В гостях у ресторана Mr.Zuma

Manezh.ua побували в гостях у київського ресторану сучасної японської кухні Mr. ZUMA. Директор ресторану – Андрій Сунко розповів нам про особливості японської кухні, надзвичайний дизайн, а також про терасу, яка змінилася завдяки нашим пергольним маркізам.

Майстерність шеф-кухаря ресторан представляє японську сучасну кухню. Тому наш шеф-кухар Ллойд Робертс – один з кращих у світі. Ми спеціально довго вели з ним переговори, після чого запросили до нас. Раніше він працював в мережі всесвітньо-відомих ресторанів NOBU – в Нью-Йорку, Лондоні, Будапешті та Москві.

У нас представлені незвичайні продукти, які в Києві дуже складно знайти. Наприклад: блакитна солодка креветка, блакитний лобстер, мармурова японська телятина. Всі продукти до нашого закладу постачаються прямими рейсами з Америки і Японії.

Деякі страви ми готуємо на «рабата-гриль» – це японський трирівневий гриль на відкритому вогні. На першому рівні м’ясо або риба запечатується й запікається при високій температурі, залишаючи всередині всі соки. На другому – продукт готується ґрунтовно. На третьому – соки плавно розподіляються по м’ясу або рибі.

Моя улюблена страва – попкорн з тигрових креветок, що подається разом з гострим часниково-чилі соусом. Це такий неймовірно смачний хіт нашого ресторану.

Про дизайн

Весь ресторан ділиться на три відділення. Біля входу ми потрапляємо в перший зал – лаунж-зону, де гості можуть як почати свій вечір, так і закінчити. На барі представлені неймовірні коктейлі від міксолога з Лондона -Дарена Сама, якого ми спеціально запросили до нас для складання коктейльної карти. У світі він відомий тим, що робив коктейлі для Леді Гаги, а також розробляв коктейль London Cosmo для серіалу «Секс у великому місті».

У лаунж-зоні завжди приглушене світло, а це значить, що можна розслабитися і випити коктейль або покурити кальян. У наступному залі ми бачимо відкриту кухню – починаючи від суші-бару і закінчуючи нашим знаменитим грилем «рабата».

Головний зал досить світлий і розташований уздовж відкритої кухні. У ньому присутня віп-кімната з окремим столиком для дегустацій -chef-table. Спеціально для гостей шеф запропонує продегустувати саме гастрономічне в нашому ресторані.

Про тераси й пергольну маркізу від компанії Manezh.

Компанія Manezh допомогла створити нам чудову терасу. Зсувний дах в перголі дозволяє гостям ресторану в тихий теплий вечір дивитися на небо ізагадувати бажання, спостерігаючи за зірками, що падають. У дощову погоду, загорнувшись у плед, можна чути як по даху стукотять великі краплі, курити кальян і відчувати єдність з природою.

Також варто відзначити системи для закриття бічних отворів Spectra, які дозволять гостям відчувати себе комфортно в спекотний день.

При сильному вітрі, закривши бічні отвори, можна спокійно продовжувати відпочивати на прекрасній терасі з гарячим чаєм або ароматною кавою, розуміючи, що скоро обов’язково повернешся в це місце.

Специфіка майданчика в тому, що вся система (і дах і бічні отвори) керуються за допомогою спеціального пульта. Вручну нічого не потрібно відкривати або закривати – все можна зробити за допомогою однієї кнопки. Дуже зручно, можна сказати, що це зовсім інший рівень комфорту.

Також вам може сподобатися